Currytonfisk på en höft

För tillfället är det snabbmat som gäller – så att vi kan utnyttja tiden att äta tillsammans istället.
Häromdagen blev det skafferirensning.

Matvete kokades i buljong. Sedan rördes en mango i tärningar, 2 msk mango chutney blandad med 2 msk äppelvinäger och ett paket fina gröna ärtor ned. Salt och peppar förstås.

Själva sovlet var  en zucchini-curry-tonfisk-sås.
Halvera och gröp ur en zucchini, skär i fina skivor. Skär lök och vitlök i fina skivor. Stek detta i salt och curry.
Tillsätt creme fraiche och lika mycket vatten, låt koka 10 minuter.
Nu är det dags att ha i innehållet från två burkar tonfisk.

Det här serverades med kokosflingor och cashewnötter.

Kommentarer: Smaken fick klart godkänd av alla familjemedlemmar. Någon variant av temat blir det igen.
Jag personligen tyckte att utseendet inte var lyckat. Det var två "röriga" rätter. Kanske skulle matvetet varit rent och mango/mango chutney/ärtor/nötter istället en slags salsa på sidan av. Kokosflingorna kan man hoppa över.

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: