Uppslagsbok

Är man inte riktigt klok får man ta en uppslagsbok.
En lättillgänglig för mat, på nätet, är den från BBC.

Det finns faktsikt ganska mycket i den. Jag hittade inga självklara tyska saker som knödel eller spätzle, men både smörgåsbord och gravlax.
Nordafrikanska inlagda citoner fanns med.
En förklaring på vad pancetta är och vad man kan använda isället fanns. Men den förklaringen är svår att efterleva i Sverige. Orökt bacon? Var hittar man det?
Naturligtvis kan man hitta den engelska mintsåsen till kött.

Jag skulle vilja ha motsvarande på svenska. Om inte på nätet så i bokform.

Annonser
Explore posts in the same categories: Matprat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: