Söndagens snabba

Efter en dag med mycket matprat, matlagning och matätning är det skönt att tänka minimalt på just mat.

Idag såg mannen till att vi fick kvällsnäring i magarna. Han gjorde familjens special ? musselmackor.

image67

8 skivor vitt bröd
ev. smör
två burkar musslor (ju finare, desto bättre.)
3 dl gräddfil
1 st vitlöksklyfta, pressad.
salt

Bred på smör på brödet. Lägg på musslorna.  Blanda vitlök och salt i gräddfilen, bred/klicka över musslorna.
Gratinera i varm ugn till smörgåsarna fått fin färg, max 10 minuter.

Ett glas vin till, en liten sallad passar bra. Alternativt ett gott te, och sedan en frukt.

Fantastisk mat med tanke på arbetsinsatsen!
Dessutom får man i sig en del järn, zink, selen, B12 och förstås proteiner. Det är ju bra. (Varför låter det inte gott? Järn? Zink?)

Annonser
Explore posts in the same categories: Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: