Matmaskeraddax

I veckans sändning från Ekolådan låg bland annat grönkål. Jag förstod inte ens vad det var när jag såg den, för grönkål definerar jag inte som mat, utan som juldekoration. Dessutom går mitt exemplar delvis i rött.
Så vad gör jag med den? Grönkålssoppa är ingen idé i den här familjen.

Gratäng, kanske eller paj, pirog. Något där innehållet inte syns och andra kryddor kan dominera.
Matmaskerad helt enkelt. Möjligtvis det här som jag hittade på en googlesökning:

Grönkålsröra med fetaost: Tina grönkålen, (om den är frusen), i en kastrull. Koka bort allt vatten, det tar cirka 20 minuter. Låt grönkålen svalna. Kör grönkål och fetaost i en matberedare eller i en mixer. Salta och peppra.

Det låg också gulbetor i ekolådan. Det gladde mig mer, det kan man göra något gott av. Sedan var det något som såg ut som rotselleri med blast. Blasten luktar blekselleri. Är det det, måntro? I alla fall, det går det också att göra något med.

Explore posts in the same categories: Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: