Gul fisksoppa

image79
Inspirerad av Årstidernas recept och deras fina lådor som kom första gången till oss igår blev det en snabb och god soppa igår. Den blev milt fyllig och gyllengul, utan vare sig saffran, curry eller gurkmeja.

8 portioner

600 g spättafile, strimlad grovt
2 st gulbetor
300 g jordärtskockor
2 lökar
1 stort äpple
fiskbuljong, tärning och vatten
citron
1 klick smör
örtkryddor.

Hacka och tärna lök, gulbetor och kockor. Fräs i en gryta, häll på buljong och låt koka 7-8 minuter. Tärna under tiden äpplet, hacka persilja. Lägg i äppelbitarna i soppan, pressa i citron och låt koka 2-3 minuter. Bitarna får inte bli för mjuka och mosiga.
Smaka av med salt och peppar, runda av med en klick smör.
Ta grytan av plattan, lägg i fisken och låt stå ett par minuter, strö över grönt ? klart!

Det känns som om man kan lita på deras recept, att de passar mina smaklökar.

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: