Korvbergare

image78
Liten kassa men sugen på något annat än potatissoppa eller havregrynsgröt?
Ett litet udda budgettips kommer här.

350 g rå köttkorv. Bör absolut vara en snäll mesig sort utan kryddpeppar och/eller nejlikor. Värmlandskorv går bort.
2 dl riv av gamla ostkanter+kesella. Hälftenhälften är idealet, beror på vad det tomma kylskåpet kan skaka fram i snåltider.
En äggula om det finns hemma
ströbröd
peppar, inget salt för det brukar finnas nog och lite till i korven.

Töm den råa korvmassan ur sitt fodral i en skål, blanda ner ostmassan, det eventuella ägget och en rejäl dos peppar. Forma små platta bullar, vänd dem i ströbröd.
Ströbrödet är viktigt, för osten smälter så klart vid värme och kan smita ur bullarna. Ett skal av ströbröd håller innehållet på plats.

Stek på lite mer än mellanvärme i stekpanna några minuter på varje sida. Om så önskas kan man sedan slå på 2 dl vatten i pannan och använda skyn till sås.

Servera dem med potatismos, eventuell sky och små, fina, gröna ärtor. Häromdagen hade vi stekt svamp och färska groddar till, också vardagsgott.

Om man blundar och fantiserar kan man en kreativ dag låtsas att det är en Wallenbergare. I alla fall blir de nästan lika mjuka och lena i gommen.

Tydligen gjordes en variant av dessa biffar i Västergötland och kallades ?skinnatröt? enligt den här roliga korvsidan.
Vilket jobb och vilken själ den mannen lagt på korvar!

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: