I’m singing in the rain

En regnig dag tillsammans med barnen, det är den bästa dagen på länge.
Utrustade med regnsäkra jackor, ryggsäckar och kylväska åkte vi på storutflykt till ?? Hötorget och utbudet där av mat och kryddor.

Vilket mateldorado för en svulten byhålegourmet.

Sent i gårkväll kom jag på att jag inte alls kom på var de där härliga asiatiska butikerna låg som jag var på för några år sedan. Jag kände mig som värsta stalkern när jag frankt kontaktade Lisa via mejl för tips. Hon måste ha förstått matkrisen för hon svarade mycket vänligt och snabbt trots arbetsbelastning. Heder och tack, Lisa!

Så vi började på China Market och Omi Food (Omi Food har en del recept) som båda ligger strax norr om Hötorget på bakgatorna, den ena på Olof Palmers gata, den andra på Olofsgatan.


Även mina inte alltid så tålmodia yngel tyckte det var spännande, särskilt efter att jag pekat ut godis- och snackshyllorna. Sen blev de mutade med ingefärsgodis, cocosnötsläsk (som senare hälldes ut i en gatbrunn) och lyckokakor.

För egen del blev det ljus soja, tamarindpasta, wotonplattor, frysta dumplingar, agaragar, kondensmjölk , risvinäger, svarta sesamfrön, pak choi, färskt citrongräs, tapiocapärlor och, efter viss tvekan, torkade räkor . Undrar om man törs öppna förpackningen inomhus? Men den fantastiskt trevliga personalen tipsade om att förvara dem väl tillslutna i frysen efter öppnandet.

Vidare till Hötorgshallen med massor av synintryck och avsmakningar. Förråden fylldes med bockhornsklöver, nigellafrön, gula och gröna russin, belugalinser, röd quionoa och rött råris för nämna något.

image88

Nu var våra armar långa och ryggar krumma, men vidare till den underbara Latinamerikanska kötthandeln.
Bara titta, inte röra!
Fast lamm är ju så gott ?
Oops, 2 kg lammrygg till grytor och en rejäl mängd lammfärs till i kväll fick visst plats i kylväskan.

De tåliga telningarnas tålamod började tryta så en kebablunch satt bra och var exotiskt för mina bonnungar.

Att från Hötorgshallen gå till tunnelbanan innebär så klart att gå förbi alla torghandlare som hade kundbrist en sån här regnig dag. Fina trattkantareller för 9 kr/hg gick inte att motstå, eller söta citrusar.

Jag tror den sammanlagda vikten av inköpen blev 10 kg som vi tappert släpade på tunnelbanan för vidare färd mot parkeringsplatsen.

Nu sitter jag här lycklig och kan inte bestämma vad jag ska göra med alla godsaker först, allt måste ju provas!

Annonser
Explore posts in the same categories: Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: