En söndag som den är som bäst

Påskdagen med sol, slipjobb på båten, god mat och viktiga människor.

På sena eftermiddagen kom makens systrar och mamma med tillhörande till oss. Det var bara P som saknades, han hade den konstiga åsikten att det var skönare hemma ensam. Jaja, går man i 9:an vill man börja leva sitt eget liv. Men vi saknade dig faktiskt, vi uppskattat när du kommer!
Långe, smale, kloke H kom i alla fall, till vår minstings (och den andres) förtjusning.

Trevligt! Vi åt tills vi sprack. Eller nästintill.
Efter starten med påsksnittar och ägg serverade vi Jamies fem-timmars-lamm. (Det receptet hade jag fastnat för i en av Jamie Olivers kokböcker. Några dagar senare upptäcker jag att det ordagrant finns på Tasteline. Hmm …. Är de så de jobbar?)

Den grytan var fantastiskt god med tanke på arbetsinsatsen. Lamm, rotfrukter och örter kokar folieinpackat i vin i fem timmar i ugnen. Ut kommer en nästan färdig rätt med ljuvliga dofter av vin, vitlök, rosmarin. Det är bara att skiva upp köttet. Perfekta partymaten på våren när man vill vara ute istället för att stå vid spisen.

Vi serverade med en klick tjock youghurt och berberisbulgur, det blev gott men i snällaste laget. En accent saknades någonstans. Kanske en klick pesto på tallriken hade satt den piffen. Aioli skulle nog vara ett bra alternativ.

Avlutningen blev en fyllig, chokladstinn, kaloririk chokladcheescake. Mmmmm….mums. Även den tillhörde de lättlagade desserterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Matprat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: