Västerbottensost-terrine

En god smakbit!

Västerbottensost-terrine av Fredrik Eriksson

16 snittar á 2×2 cm

Ingredienser:
6 st  potatisar, medelstora, kokta, tärnade
1,5 st  gelatinblad
125 g  philadelphiaost
1 dl  crème fraiche
50 g/1 dl västerbottensost, riven
1 msk dill, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
salt, snåla inte!
 vitpeppar

Garnering:
1 knippe gräslök
0,5 dl  löjrom, eller annan rom
0,5 st  citron, saft från
2 msk  rapsolja
salt, peppar

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min.
  • Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med crème fraichen.
  • Värm upp resten av philadelphiaosten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen.
  • Vänd i potatisen, crème fraicheblandningen, Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt och peppar.
  • Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
  • Skär upp terrinen i fina rutor.
  • Finhacka rödlök och gräslök till garnering.
  • Blanda rom med citronsaft och rapsolja, smaksätt med salt och vitpeppar.

Den här förrättssnitten blev mycket uppskattad. Bara man gör den dagen innan är den enkel. Man skulle kunna äta den som egen rätt, då är detta recept för 4. Då kan man ha en laxbit till, eller fint rökt viltkött.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Förrätt, Huvudrätt, Tillbehör

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: