Nu får ni se på andra bullar (av fisk)

Den lilla miniserien om ny båtmat fortsätter.

Fiskbullar. Vad kan man säga om fiskbullar?
Själv gillar jag gäddqueneller skarpt och pilgrimsmusslor är en av mina toppälsklingsrätter. Med mycket hunger och en massa fantasi kan man se likheter med fiskbullar. Faktiskt!
Det kan nu inte min yngste son, för hans skull måste det kryddas om rejält om han ska få fiskbullemat i magen.

Andra (fisk-)bullar:

1 burk (375 g) fiskbullar i buljong
Marinad:
1 vitlöksklyfta, pressad
½ citron, rivet skal av
1/2 dl olivolja
salt & peppar

Häll av spadet från fiskbullarna, skölj gärna av dem, och torka dem med hushållspapper. Blanda marinaden och låt fiskbullarna vila i den ca 20 minuter. Ta upp dem ur marinaden och stek dem hastigt i varm stekpannan helt kort, tills de fått fin färg. Trä upp fiskbullar på spett och servera till exempel med persiljeyoghurt kryddat med marinaden.

Riktigt gott!  *Jo, mitt barn, du måste äta upp!*

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Båtmat, Huvudrätt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: