Kryddig karré på okrångligt vis

En hel fläskkarrébit masseras med "torra" kryddor, får marinera en stund, bryns i panna i lite olja runt om och steks sen i ugnen till 80° innertemperatur. Det tar drygt 40 minuter i 180°. [Uppdatering: Den korta tiden beror nog på att vår bit var väldigt platt.]

Sockret i kryddblandningen bränns lätt, men ger en fin kolaton. Passa vid stekningen i panna.

Kryddblandning med lite texmexstuk
till 1 kg karré i bit.

2 tsk råsocker
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 tsk korianderfrö, nymortlad
2 tsk spiskummin
1 tsk starkt paprikapulver

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: