Planering pågår

I ett kraftigt försök att ta kontrollen över tiden som bara smiter iväg när man behöver den som mest har jag faktiskt gjort en veckomatsedel. Kanske matsedelsskiss är ett bättre ord. Frysinventering och inhandlingskomplettering resulterade i:

* Köttfärs, paprika, kanske ris. Något som är barnvänligt och spännande samtidigt. Känns inte så inspirerande just nu, men kreativiteten kanske vaknar. Tanken är att 12-åringen ska laga till det.

* Rotfruktssoppa av något slag, med krabbelurer till efterrätt. Alltid gott och enkelt. Tur att vi gillar soppa i familjen. Råkade i vimsigheten köpa dubbelt upp av palsternacka.

* Fisk av frysblockstorsk, ugnsbakad var längesedan. Barnvänligt. Ska försöka få icke-fisk-ätaren att ändra åsikt. Chilismak kanske? Taffel hade nyligen ett snabbrecept. Sedan har vi ju massor av miso kvar. Det ska passa en bråttomdag.

* Det goda och roliga, helgmaten: Majskyckling med en sesam-aprikossås som finns på idéstadiet i mitt huvud. På teoristadiet smakar det ljuvligt.

* Sugen på rabarber. Fanns inga vid inhandling. Får skicka ut en expedition senare

* Pasta med zuccini. Vego är bra för magen en gång om dagen. Blev inspirerad av Pyttes matblogg när det gäller formen på grönsaker. Undrar om hon skär grönskarna så fint för hand eller om hon har någon manick?

* Experiment i helgen: Något med sötpotatis och mango ihop. Nyfiken på kombinationen. För sött? Rökt skinka till? Vego?
Någon gång läste jag något av Karin Fransson som fastnade: Omogen mango är som ägget när man gör majonnäs, den fungerar som emulgeringsmedel. Kan vara dags att ta fasta på det.
I valet mellan klimatmat och kul idéer vinner det roliga, speciellt eftersom det är ett par inte så spännande matdagar inplanerade.

* Ett vilset paket älgskav låg längs bak och försökte gömma sig. Torkade fikon och enbär? Hmmm…. Måste smaka lite på det i tanken. Kan nog fungera.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Matprat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: