Berusande god rabarberkompott

Äntligen, äntligen rabarberytterligare ett riktigt vårtecken!

I vårt kök slutade stänglarna som en berusande god vuxen rabarberkompottig sås till dessertgnoccis av färskost.
Kompotten måste prövas! Likören – Grand Marnier –  matchade rabarbern hur bra som helst! Sexåringen föredrog kompotten utan sprittillsatts, som sparats undan åt honom.

500 g rabarberstänglar – 6-7 stycken
1 vaniljstång
1 msk potatismjöl  – för en såsigare kompott, 2-3 msk om man vill ha kräm.
1-2 msk apelsinjuice (eller vatten)
1 dl socker
33 cl enkelt, torrt, vitt vin
1 dl vatten – om det behövs
4 cl Grand Marnier eller annan apelsinlikör

Skala rabarbern och skär den i bitar.
Lägg bitarna med vin i en gryta. Vattnet ska nätt och jämt täcka. Om det behövs: ha i lite, lite vatten. Tillsätt vaniljfröna, den urskrapade vaniljstången och sockret. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Ta upp vaniljstången.
Blanda potatismjöl med apelsinjuice och häll i grytan. Låt alltsammans koka upp och tjockna. Tillsätt likören. Låt svalna. Servera.

Intresserad av mer rabarber? Titta in hos Kinna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Explore posts in the same categories: Efterrätt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: