Krabbelurer

Krabbelurer är roligt att säga, roligt att äta och inte så dumt att laga till. Egentligen skulle man kunna kalla dem sockerkaksplättar. Passar utmärkt som efterrätt till soppa eller som stadigare mellanmål.  De är inte så goda nästa dag, så ät upp allihop.

På båten är det ett smart sätt att ta till vara lite ankommen frukt. Tärna, riv eller mosa ned den i smeten. Minska då sockret. Ja, det kan man göra i vilket fall, detta är sött!

20 st små

1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl mjölk   – eller mindre
fruktbitar om så önskas
smör att steka i

Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan i mjölken. Rör samman allt till en smet.
Stek i smör i stekpanna. Ta en matsked smet per krabbelur. Stek på medelvärme på båda sidor, krabbisarna ska bli gyllene och jäsa upp.

Eftersom de är så söta tycker jag det är gott med syrlig tjockyougurt till, och lite sylt för färgen och barnens skull. Somliga tycker att de bara ska vändas i socker.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Explore posts in the same categories: Båtmat, Efterrätt, Mat

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: