Soppa med fiffigt frökrunch

Dagens soppa är god, mild och mättande men ingen världsnyhet – en enkel mixad soppa av ljusa rotfrukter avredd med lite grädde.

Det fiffiga var det goda frökrunchet till som gav lite struktur och tuggighet till, förutom den lite nötiga smaken. Rekommenderas!

Rotfruktssoppa (8 portioner)
    
1 bit purjo lök (ca 150 g)
3 palsternackor (ca 400 g)
5 potatisar (ca 500 g)
lite rapsolja
1,5 liter grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
 salt och peppar

Skala och strimla purjolöken. Skala och skär palsternacka och potatis i småbitar och fräs i oljan i en gryta ett par minuter. Häll i hälften av buljongen, koka upp och sjud sedan tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

Mixa soppan slät med mixerstav. Häll  i resten av buljongen och grädden och hetta upp. Smaka av med citron, salt och peppar.

Krunch
:

0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 dl rostade pumpafrön
salt

Rosta under tiden soppan sjuder  frön och kärnor  i en torr het stekpanna. Låt det inte bränna! Häll på tallrik och salta.

Lägg en hög med krunch i varje tallrik "på" soppan. Servera med grovt bröd och pålägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Explore posts in the same categories: Förrätt, Huvudrätt, Mat

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: