Barnfamiljens flört med misosoppa

Misosoppa för barn och vuxnaJag gillar verkligen sushi och har också ett gott öga till misosoppan man ofta får till. Tyvärr delas den kärleken inte av de yngre i familjen. Efter den senaste tidens framgångar med misomajonnäs, misomos och misomarinerad fisk var det läge att prova misosoppa igen. Även en försiktig general vinner segrar, så jag maskerade soppan lite lätt i italiensk dräkt. Det fungerade riktigt bra – både smakmässigt och matmässigt. Den slukades med förtjusning.

Barnfamiljens flört med misosoppa

1 dl selleri i små tärningar, ca två tunna skivor.
1 stor potatis i små tärningar
 en liten kålrabbi i små tärningar
1 msk färsk rosmarin
2 msk smör
1 msk tomtatpuré
4 cm purjolök (av en tjockis) i strimlor
3 msk miso
1 liter vatten, kanske lite mer
1 näve tranbär
1,5 dl bokstavspasta, okokt
1 msk vit vinäger
salt, peppar

Fräs rosmarin, smör, potatis och selleri i en gryta så det doftar. Ha i tomatpurén, låt den brynas med försiktigt utan att brännas.
Vatten och miso ska nu i, liksom kålrabbi, purjo och tranbär.
Det tog ungefär 15 minuter för rotfrukterna att bli mjuka. Det beror förstås på tärningsstorlek och sort. Jag blev överraskad, hade räknat med 8-10 minuter.
Ha i bokstavspasta när det är 5 minuter kvar.
Smaka av med salt, peppar och kanske en liten skvätt vinäger.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: