Tranbär i fruktsalladen

Syrliga tranbär är himla trevligt i en fruktsallad med apelsin och annars lite smaklös vattenmelon. Memorera i minnesbanken!

En sockerlag: 1 dl socker till 3 dl vatten. Låt koka ihop en kort stund, kanske med en stjärnanis eller vanilj. Släng i någon deciliter torkade tranbär och låt svalna. Om tranbären kokar med blir de för mosiga. Häll över uppskuren frukt, låt stå någon timme för att gosa ihop sig.

Inte så dumt efter den ganska grönsakslösa musselmiddagen – betydligt hälsosammare än chips. Efter detta känner man sig som en super-präktig-hälsofacist-gör-allt-rätt-och-ändå-gott-och-väldigt-nöjd-mamma/pappa.

Annonser
Explore posts in the same categories: Efterrätt

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: