BBQ-burgare på fläskfärs

Av någon anledning har vi aldrig gjort grillburgare av fläskfärs. När handlaren nästan slängde nymald fläskfärs efter kunderna var det läge att pröva. Med smaken av hickory från den färdiga BBQ-såsen blev det mycket uppskattat.

Till 10 fläskburgare

1200 gram fläskfärs
3 msk pankosmulor
0,5 dl hickorykryddad BBQ-sås
0,5 dl vatten
1 st gul lök, riven
salt, peppar

Blanda smulor med vatten och BBQ-sås och låt stå en liten stund. Blanda i färsen, riven lök, salt och peppar. Låt vila i kylskåp en halvtimme. Forma 10 tunna burgare  . De drar ihop sig rejält på grillen. Grilla – montera – ät!

Cole slaw på spetskål smakade bra till, men den friterade sötpotatisen var mycket jobb för ingenting. Den ugnsbakar eller grillar vi direkt nästa gång.

Junior skulle prompt äta två. Sista tuggan såg lite tung ut.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Mat

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: