Misomarinad till fiskgrillspett

Jag är inte helt på det klara på om det fanns riktigt god mat innan misons inträde i vårt hushåll. Antagligen, troligen, kanske …. tveksam. Just nu är miso på toppen av prispallen. Det här var ett lyckat försök:

Misomarinad till grillade fiskspett

till 6 matiga spett:
ca 900g fisk totalt

2 msk ljus miso (shiro)
2 msk ljus soja
2 tsk sambal oelek
saften av en väldigt liten lime
1 msk risvinäger
2 msk neutral olja
en skvätt vatten om det behövs så det blir lätt att pensla

Det är enklast att trä på spetten först och sedan marinera  –  andra tycker tvärtom. I vilket fall, låt fisken stå en stund i marinad i kylen för en lätt rimning innan grillning. Fisk går fort på grillen, bara ett par minuter per sida, så passa noga.

På spetten: lax, odlad (!) torsk och bläckfiskringar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Mat

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: