Rubbade revbensspjäll

Det kan bli ordentligt kladdigt och meckigt när man ska marinera stora köttsycken. Det är bra mycket smidigare att använda "torrmarinad" eller rubbing. Dessutom blir det ju gott.

Rubbing
Till 3 rack revbensspjäll á 1 kg:

1 msk salt
1 msk korianderfrö
1 msk rosmarin
1 msk senapspulver (Colemans)
0,5 msk nymalen peppar

Mortla kryddorna, massera in i köttet som sedan får vila i en timme i kylen.
Glöm inte att rumstemperera innan tillagningen!

Ingen olja behövs till grillningen av fetare kött.

Sista fem minuterna: pensla på en glaze av tomatsås, olivpasta, citron och olja.

Till det gjorde vi en sallad med rostade potatisskivor, vårlök, gula rostade tomater granatäpplen och söt-syrlig granatäppeljuicedressing (försök uttala det ordet).
Dressingen gjordes av 1/2 dl granatäppeljuce, rejält med salt för att balansera syran, en matsked vardera av vatten och rapsolja. Den blir mörk och tjock, man får skeda över salladen försiktigt så att det inte ser geggigt ut.
Vackert och gott.

En av sönerna rövade kameran och tog bild av sin egen uppläggning. Det var roligt att höra tankarna under fotograferingen, hur man ska få det fint på bilden. Det är verkligen ett slags kreativt skapande. Fast vi lär väl aldrig få någon varm mat i magen i den här familjen om vi ska hålla på så här vid varje måltid.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt, Mat

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: