Vaniljpannacottapuddingkräm

Lite ödmjuk i anslaget blir man ju när sådana som Mia Öhrn ratar de experiment man har i huvudet.
Å andra sidan – vad är det som säger att vare sig min familjs smakkrav eller smakpreferenser är de samma som hennes? Hon är ju proffs.  Ibland kan man ju prova själv på sin egna lagoma nivå.

Men tack vare Mia Örnhs text strök jag sockret direkt från min idéskiss till fusk-pannacotta. Resultatet blev en busenkel, vaniljfyllig puddingliknande kräm. Ja, den var söt, så vi serverade med syrliga osötade blåbär till – bra val!
Själva krämen är aningens sträv eller grynig mot tungan, inte störande men olikt pannacottans lenhet.
Gott, slicka-sig-om-munnen-gott.

Tänker man på Ritter Sports yoghurtfyllda choklad ligger man rätt i tanken, det är vissa likheter i smaken.

Fredagkvällens panncotakräm

1 burk (2 dl) sötad kondenserad mjölk
2 dl tjock turkisk youghurt (10%)
en dutt vaniljpulver (Kanske 1/4 tsk)
2 gelatinblad

Själva fixeriet är det vanliga: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
Värm det övriga i en kastrull till nästan kokning under visp, ta bort från plattan. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll upp i glas, låt stelna i kyl ett par timmar.

Detta borde hamna bland båtrecepten, kondenserad mjölk är lätt att ta med, youghurt har bra hållbarhet. Det gäller bara att komma ihåg att ta med gelatin, det finns nog inte att köpa överallt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Explore posts in the same categories: Efterrätt, Mat

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: