Urban macka – Parisare i Stockholm med österländsk touch

I detta evinnerliga regnande kan man antingen bygga en ark eller mysa med comfort food. Vi gjorde det senare.

Det här var en av mina favoriträtter i barndomen, samtidigt min arbetande mammas räddningsplanka. Hon handlade efter jobbet på fredagar, det fanns inte tid och ork för matlagning. Men smeta köttfärs på bröd gick fort och hela familjen åt dem njutningsfullt framför TV:n. Detta var påtvingad fredagsmys – tidigt sjuttiotal.

Här lätt moderniserad med lyckat resultat. Den syrliga tamarinden och aningens chilipasta fungerar bra i färs. Förresten, tamarind är en av ingredienserna i flaskan med den oreangea etiketten.

Parisare:

900 g nötfärs
2 msk tamarindpasta
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk ljus soja
1 msk fisksås
1 tsk harissa
1 tsk muscovadoscoker
en skvätt vatten – kanske 2 msk
svartpeppar

12 skivor vitt bröd
svarta sesamfrön
olivolja

Blanda allt till färsen, låt stå en stund. Smeta ut på brödskivor. Pensla olivolja på. Strö över sesamfrön.
Grilla i ugn, 230 °, 10 minuter. Ät med skuren lök och Worcestershiresås.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Mat

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: