Galet goda grillade spjäll

Revbensspjall med rostade rotfrukter och melonsallad

Maken är fanatiskt förtjust i revbesspjäll. Den här gången blev kryddningen ovanligt lyckad.

Galet goda grillade spjäll

Ingredienser: 4 portioner om man är spareribsälskare, 6-8 portioner annars.
3 kg tunna spjäll – Spareribs
1,5 msk salt

Rubbing:
1 tsk starkt paprikapulver
1 msk muscovadosocker
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
3 krm senapspulver
2 krm mald ingefära
3 krm nymalen svartpeppar
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek

Penslingssås/Glaze:
0,5 dl svartvinbärsmarmelad
2 msk HP-sås (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda alla kryddor till rubbingen Blanda först de torra kryddorna, sedan sambal och vitlök därtill. Rör ihop ingredienserna till penslingssåsen.

Massera in rubbingen i köttet.
Lägg köttet på den helst förvärmda plåten med bensidan uppåt. Vänd efter 20-25 minuter.
Ös lite vatten på spjället då och då om det ser ut att brännas. Spjället är klart efter 45-60 min. Köttet bör vara välstekt.

Glasera: Ta ut köttet, häll bort fettet.
Lägg fettsidan uppåt och pensla med såsen ovanpå. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 10 minuter.

Skär upp, servera.

Till det åt vi rostade rotfrukter och min senaste favorit: Melon- och fetaostsallad. Tänk grekisk sallad, men byt ut tomaterna mot en god vattenmelon i tärningar. Fetaosten måste vara smakrik, jag gillar om det smakar get och får.

Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: