Knäckigt fläsk på grillen

Fler bra matminnen från båten som vi måste komma ihåg till nästa år.
Rimmat fläsk har bra hållbarhet, det är utmärkt båtmat.

grillat sidfläsk

Jag minns inte exakt hur vi gjorde, se det som en skiss:

Knäckigt fläsk

  • 800 g rimmat sidfläsk i skivor, ta bort svålen
  • träspett, 2 st per skiva, dvs bortåt 40 stycken

Penslingssås/Glaze:

  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk soja
  • 4 cm riven ingefära av en tumbit
  • 2 tsk sambal olek
  • peppar

Blötlägg träspetten en bra stund. Blanda till penslingssåsen. Trä upp fläskskivorna på två pinnar på längden och pensla med glaze.
Grilla spetten högt upp på grillen ca 10 minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden för fin färg och tills de blir knapriga.
Grilla i omgångar. Servera och grilla nästa omgång! Kanske foliebakade potatisar till?

äta sidfläsk

Annonser
Explore posts in the same categories: Båtmat, Förrätt, Huvudrätt

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: