Kolv med kappan på

En annan bra upplevelse i sommar i matväg: Grilla färska masjkolvra med blasten på. De blev saftiga och smakrika. Tidigare grillförsök har inte alltid varit så goda, majsen svartnade innan den var tuggmjuk.

majskolv

Lägg helt enkelt majskolvarna i blöt en halvtimme innan grillningen. Grilla i 20 minuter.

Innan man äter dem ska blasten och alla trådarna bort. I en barnfamilj är det enkelt och kul att göra det vid bordet. Vill man servera det lite elegantare och mindre kladdigt och smutsigt gör man det vid grillen. Sedan som vanligt: på med något gott smör och smaska.

Annonser
Explore posts in the same categories: Förrätt, Huvudrätt, Tillbehör, Vegetariskt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Kolv med kappan på”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: