Repriserad svart favorit

Bästa svartvinbärsmarmeladen är Hirams.

svartavinbaer.JPG

2 l svarta vinbär, precis mogna
1 l vatten
2 kg  strösocker

1. Repa bären från stjälkarna, fnaset kan vara kvar. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet och koka i 15 minuter. Tag grytan från värmen.

2. Rör ner sockret, lite i sänder. Rör oavbrutet tills sockret är löst och marmeladen har svalnat.

3. Häll upp på kalla, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.

Explore posts in the same categories: Safta & sylta

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: