Italienska köttbullar med ravioli i tomatsås

Italenska köttbullar med ravioli i tomat

Köttbullar en vardag? Inte alla har den tiden. Men man kan alltid  fuska lite. Dels kan man göra dem ganska stora för att halvera smetkletandet i tid, dels kan man sjuda dem innan stekning. De blir vackert runda. Mertiden med sjudningen kompenserar mer än väl stektiden. Det finna rabiata motståndare till förkokningen, eftersom de hävdar att maillardeffekten vid stekningen uteblir. Jaja, säger jag. På det här viset kan vi i alla fall få hemrullade kötttbullar en vardag! ”Råstekta” bullar får sparas till en regnig lördag.

Pasta
* Färsk, färdigköpt ravioli med ostfyllning.

Tomatsås:

* 1 gul lök
* 1 msk olivolja
* 2 burkar tomat
* 1 vitlöksklyfta
* 1 tsk timjan
*1 msk honung
*1 shitakesvamp, torkad (för smaken, kan uteslutas)
* salt
* peppar

Köttbullar:

* 800 g blandfärs
* 2 dl pankosmulor
* 1,5 dl mjölk
* 1 tsk salt
* 1, 5 dl parmesan, riven ost
* 1 ägg
* ½ krm svartpeppar
* 1 vitlöksklyfta, pressad
* 2 dl hackad persilja
* rivet skal av 1 citron

Tillagning

Tomatsåsen först. Hacka löken och glansa den i olja i en kastrull.  Tillsätt tomaterna och resten. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme ca 15-20 min. Smaka av. Ta bort svampen. Mixa eventuellt för en slät sås. Behövs mer vatten?

Koka den färska raviolin, gärna en halv minut kortare än angivet, eftersom de ska blandas med den varma tomatsåsen och då efterkokar.

Köttbullarna: Blanda panko med mjölken.  Låt stå 10 minuter.Blanda sedan först i färsen med salt, sedan med ost, ägg, peppar, pressad vitlök, persilja och citron. Forma valnötsstora köttbullar. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg i köttbullarna några i taget när vattnet kokar. Sjud dem tills de flyter upp till ytan, det tar några minuter. Lägg på tallrik. När alla bullar är sjudna: Stek dem i smör eller olivolja i ganska het panna (inte för het, tänk på karboniseringen, den vill vi inte ha) för färgens skull. Skaka pannan under tiden så att de bryns runt om.

Servera ravioli och köttbullar med någon grövre, grön grönsak.

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt, Pasta och ris, Såser och röror

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Italienska köttbullar med ravioli i tomatsås”

  1. Boman Says:

    Mumsigt ser det ut! Får bara hitta något annat än köttbullar att servera till. Mins svampbullar kanske…

  2. pipopp Says:

    Roligt att du tycker det!


  3. […] Marinerande kycklingvingar med coleslaw Lax i folie och fejkrisotto Rödingfilé ungskokt i vin Italienska köttbullar med ravioli i tomatsås Pumpasoppa Lax med spenatsås och pasta Falu Africana och Älvans pastasås, bland annat Pasta med […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: