Blåbärsdessert med kokos

kokosblåbär.JPG

När det kommer till efterrätter spelar jag i lägsta ligan. Lördagkvällen med goda väner får ändå gärna innebära dessert också. Den här gången vore det bra att minimera laktosen – ingen grädde med andra ord. På nätet hittade jag Blåbär med kokostäcke.

Smakkombinationen blåbär och kokos var godare än jag förväntat mig. Tillsatsen av aningens ingefära i bakgrunden gav verkligen en extra piff. Att det sedan var väldigt enkelt att laga gjorde det inte sämre – en bra efterrätt till många. Men man måste göra den samma dag, får den stå för länge rinner blåbärssaften ut ….

8 portioner

  • 3 paket frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • lite smör
  • 4msk fruktsocker att strö över
  • 2 tsk   malen ingefära
  • 100 g smör, i vårt fall laktosfritt
  • 4 st ägg
  • 1 dl fruktsocker
  • 7 dl kokosflingor,( 1 pkt ekologiska)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 25 cm i diameter, med smör, pudra över potatismjöl. Lägg blåbären formen och strö över 2 msk fruktsocker och ingefäran.

Smält smöret. Vispa ägg och 1 dl fruktsocker för hand så att det blandas ordentligt.
Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.

Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.

Servera med yoghurt, eller med laktosfri glass.

Explore posts in the same categories: Efterrätt

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: