Go’ kväll

dukning

Helgens middag blev precis  som man vill det ska vara. Goda vänner, god mat, goda viner. Ibland är det roligare än annars att ta fram hela batteriet av leksaker:  anstränga sig med dukningen och laga mat i timmar.

I det här  köket har i långtid mest undersökts smaker långt ifrån – latinamerika, asien, medelhavet. Därför kändes det riktigt exotiskt att laga klassiska svenska smaker:

Skagenröra på parmesanflan till förrätt med en Marlborough Sauvignon Blanc från Nya Zeeland till. Svampfärserad kalvstek med portvinssås och som dryck Chateauneuf du Pape 2006 till huvudrätt. Därefter en blåbärsdessert med portvinet Dow’s Tawny 20 Years.

Det var inte alls dumt – jag förstår varför varianter på de rätterna en gång serverades om och om igen.
Ja, jisses, nu förstår också  varför vi inte var hungriga på flera dagar.

Annonser
Explore posts in the same categories: Matprat

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: