Tonfisk – tunt och rått och gott

För en tid sen hade vi en nattgäst som sympatisk nog lämnade ett tack i form av den rödaste röda skivor av tonfisk, jämte förhållningsorde: ”De här äter ni absolut råa! Ingen grillning eller stekning, bara ät!”

De fick bli en liten förrätt, med en sås av olja, citron, salt, svart-  och rosépeppar. Åh, så gott det blev! Den perfekta tonfisken som smälte i munnen, med syra från citronen och blommigheten från rosépepparen! Oturligt nog glämde jag bort gravningsefekten av citronsaften och hällde på såsen några minter för tidigt. Nästa gång får var och en göra det på sin tallrik.

Annonser
Explore posts in the same categories: Förrätt

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: