Svart pasta, gröna bönor, rosa räkor
Här är en ljuvlig, lättlagad pastarätt. Färsk pasta blandas med vitlök- och chilifrästa skaldjur. Den här gången lade vi till de söta, klargröna edamamebönorna – bra i smak, färg och konsistens till det övriga. De är inte så lätta att hitta, men ICA har dem i det de kallar sitt “Selection”-program i frysdisen.
Det finns det fler som tycker om den här pastan, strax efter att vi mätta och belåtna rest oss från matbordet såg jag att Helena hade fått det serverat av sin partner. Otaliga andra varianter finns också.
Men min blev helt klart en av de färgstarkaste!
Bläckfiskpasta med räkor, chili och bönor
- 500 g edamamebönor i skidor
- 500 g färsk bläckfiskpasta
- 1 st gul lök
- 1 st stor vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek, kanke lite mindre
- En skvätt oivolja ett steka i, inte för lite. 2-3 msk skulle jag tro.
- 500 g räkor, ca 200 g skalade
- 1 tsk timjan
- salt och peppar
- en driva riven parmesanost
Börja med att koka bönorna och sedan plocka dem ur skalen. Det tar några minuter, men är enkelt.
Skala räkorna om du har sån tur att ha sådana, vi hade ett paket skalade i frysen.
Skär lök och vitlök fint.
Koka pastan.
Fräs lök, vitlök och chili i oljan någon minut. Blanda ner bönorna och örtkryddor och rör runt. Precis innan servering blandas räkorna ner i löken, bara så att de blir varma. Blanda nu räkröran med den nykokta pastan och servera med nyriven parmesan.
Andra varianter på samma tema:
Svart pasta med mustiga räkor och fänkål
Pasta med räkor och bläckfisk
Pasta med heta räkor
Pasta med bondbönor
Linguinetrolleri
Etiketter: ärtor/bönor/linser, edamame, medelhavsmat, pasta, räkor, snabbmat
You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.
08 december 2009 den 11:29 f m
Stiligt, stiligt och OJ vad gott. Jag måste köpa bönorna som alla pratar om. Gröna bönor är en storfavorit!
Hälsar dillen
09 december 2009 den 7:06 e m
vilken färgglad rätt, man blir ju glad bara av att se på den 🙂 nu gillar jag visserligen inte räkor så det räcker nog för mig med att titta 😉
09 december 2009 den 10:48 e m
Men då kan man äta utan räkor och det blir också gott! Gillar ditt modesta namn, perfekta prinsessan! 🙂
22 december 2009 den 10:40 e m
Jag älskar det faktum att man får tag i edamame hur lätt som helst nu för tiden! Hurra!
23 december 2009 den 12:50 f m
Ja visst är de goda. Men hur lätt som helst är att ta i. 🙂 Våra två närmaste ICA har dem inte ….
02 januari 2010 den 5:12 e m
Åh vad gott det ser ut!! Ska också hålla utkik efter dem..
16 januari 2010 den 11:45 f m
MM, det är nästan ett ”måste”! ;.)