Svart pasta, gröna bönor, rosa räkor

Här är en ljuvlig, lättlagad pastarätt. Färsk pasta blandas med vitlök- och chilifrästa skaldjur. Den här gången lade vi till de söta, klargröna edamamebönorna – bra i smak, färg och konsistens till det övriga. De är inte så lätta att hitta, men ICA har dem i det de kallar sitt “Selection”-program i frysdisen.

Det finns det fler som tycker om den här pastan, strax efter att vi mätta och belåtna rest oss från matbordet såg jag att Helena hade fått det serverat av sin partner. Otaliga andra varianter finns också.
Men min blev helt klart en av de färgstarkaste!

Bläckfiskpasta med räkor, chili och bönor

  • 500 g edamamebönor i skidor
  • 500 g färsk bläckfiskpasta
  • 1 st gul lök
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek, kanke lite mindre
  • En skvätt oivolja ett steka i, inte för lite. 2-3 msk skulle jag tro.
  • 500 g räkor, ca 200 g skalade
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • en driva riven parmesanost

Börja med att koka bönorna och sedan plocka dem ur skalen. Det tar några minuter, men är enkelt.
Skala räkorna om du har sån tur att ha sådana, vi hade ett paket skalade i frysen.
Skär lök och vitlök fint.

Koka pastan.

Fräs lök, vitlök och chili i oljan någon minut. Blanda ner bönorna och örtkryddor och rör runt. Precis innan servering blandas räkorna ner i löken, bara så att de blir varma. Blanda nu räkröran med den nykokta pastan och servera med nyriven parmesan.

Andra varianter på samma tema:

Svart pasta med mustiga räkor och fänkål
Pasta med räkor och bläckfisk

Pasta med heta räkor
Pasta med bondbönor
Linguinetrolleri

Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

7 kommentarer på “Svart pasta, gröna bönor, rosa räkor”

  1. Fröken Dill Says:

    Stiligt, stiligt och OJ vad gott. Jag måste köpa bönorna som alla pratar om. Gröna bönor är en storfavorit!
    Hälsar dillen


  2. vilken färgglad rätt, man blir ju glad bara av att se på den 🙂 nu gillar jag visserligen inte räkor så det räcker nog för mig med att titta 😉

  3. Mikaela Says:

    Jag älskar det faktum att man får tag i edamame hur lätt som helst nu för tiden! Hurra!

  4. Husmodern Says:

    Åh vad gott det ser ut!! Ska också hålla utkik efter dem..


Lämna ett svar till pipopp Avbryt svar