Asiatisk fläsklägg med wokade rotfrukter


Svensk husmanskost är gott. Asiatisk mat är gott. I bästa 90-tals anda blir det här en cross-over som funkar fantastiskt bra.

Inspiration till fläskläggen kom från Frida på Broccoli. Tack, Frida!

Fläsklägg med asiatisk touch
8  portioner

  • 2 st fläskläggar, rimmade, 1,3 kg styck

Marinad/Glaze

  • 0,5 dl ljus miso
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk mörk sesamolja
  • 3 msk black peppar sauce
  • 0,5 dl soja
  • 1 msk malen ingefära, för jag hade ingen färsk hemma
  • några droppar fisksås

Sätt ugnen på 150°. Ta bort svålen. (Spara den, lägg in i ugnen på plåt samtidigt som läggarna så blir det knapriga, goda chips.)
Skär  fettet i rutmönster.
Skålla köttet med kokande vatten för att få bort lite otrevligheter såsom bindämnen.

Rör ihop marinaden eller glazen.

Stek köttet i mitten av ugnen i en timme i en emaljgryta eller liknande.
Ta ut köttet och fördela marinad runt det. In med köttet i ugnen igen i två timmar till. Pensla ett par gånger under tiden.

Skiva upp köttet innan servering. Och, ja, det är lite pyssligt med benen.

Wokade rotfrukter

2 morrötter
2 palsterackor
1 lök
1 stort grönt äpple
2 msk rapsolja
salt och peppar

Skiva alla grönsaker i 2 mm tjocka skivor. Stek i rotfrukterna  i olja på hög värme och under försiktig omrörning. Vänta lite med löken, men sedan i med den. När det är nästan klart, rotfrukterna har fått lite yta: tillsätt äpplena så de inte blir allt för mosiga. Salta och peppra.

Sedan skivade jag lite rädisor över för att få dit lite färg, men det känns inte nödvändigt för smaken.

Annonser
Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Asiatisk fläsklägg med wokade rotfrukter”

  1. Bakfia Says:

    ser jätte gott ut!

  2. Fröken Dill Says:

    Cross-over – YES!
    Men jag är tyvärr rätt tveksam mot gris i allmänhet och fläsklägg i synnerhet. Men det KAN vara en fobi som kan botas genom att lägga vantarna på något annat än delar av de stackars danska extraprisgrisarna (de äter jag bara som bacon och då med dåligt samvete..).
    Hälsar fröken Dill


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: