Smöra för ungarna: pizzapannkaka

Veckans mest lyckade måltid om ungarna får välja blev ugnspannkaka med fyllning tjuvad från pizza.

Själv var jag väl inte över hövan nöjd – superstressad, inte alls lust att laga mat, krångel i kommunikationen så ingen hade handlat. Nåja, en ugnspannkaka har man väl nästan alltid ingredienser för hemma, lite salami  och annat mumma kan man slänga ned som smaksättning istället för fläsk … Då tappar jag den precis färdiga anrättningen för att jag skulle fixa lite fint uppskurna bitar. Mörker! Pannkaka, helt enkelt!

Jag lyckades rädda det hela så det gick att äta, men utseendet går faktiskt inte att visa upp efter den behandlingen. Ingen bild på den.

Men som familjen åt! Det här måste memoreras!

Vanlig ugnspannkakesmet:

  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • lite salt
  • lite fett (smält smör, olja), denna gång olivolja.

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken, få det klumpfritt. Ha i resten.Vispa.
Häll smeten i smord långpanna, grädda i 225° i 25 minuter.

Men så var det fyllningen: Innan gräddning strö över

  • 1 gul lök, skivad och mjukstekt i olivolja och salt
  • 10 st soltorkade tomater i olja, fint strimlade
  • 1 dl strimlad rökt skinka
  • 1 dl strimlad salami
  • 2 dl grovriven smakrik ost
  • oregano och peppar efter smak, dvs mycket.

När det är klart: servera ur långpannan, tramsa inte med snygga uppläggningar. Åldersgruppen som uppskattar maten mest bryr sig om uppläggningen minst.

Explore posts in the same categories: Huvudrätt

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: