Svart belugalinssallad med päron, granatäpple och valnötter

Den här salladen blev uppskattad inte bara för sina fina smaker utan också för det spännande utseendet med svarta, runda linser, grön spenat, knapriga nötter  och gnistrande, klarröda granatäppelkärnor. Vi serverade den till påskens lammstek.

Bilden är egentligen på de ynka resterna dagen därpå, då salladen var minst lika god om inte ännu bättre. Spenaten hade dock gått åt till största delen.

Svart belugalinssallad med päron, granatäpple och valnötter

  • 4 dl belugalinser, finns i Risentas sortiment
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 granatäpple
  • 1 päron
  • 1 apelsin
  • lite pressad citron
  • 200 g färsk babyspenat (1 påse)
  • 2 dl valnötter, rostade

Koka linserna i god tid enligt förpackningen. De får inte överkokas och bli mosiga. Häll av linserna och häll genast på en dressing av olivoljan, balsamvinägern salt och peppar. Låt svalna. De kan gärna stå och dra över natten i kylskåp.

Gröp ur kärnorna i granatäpplet genom att först dunka det hårt i köksbänken på flera ”sidor”, granatäpplet är runt men jag tror ni förstår. Skär sedan bara i skalet från nordpol till sydpol 6-8 snitt. Dra av skalet, en bit i taget, det går rätt lätt. Pilla ur kärnorna över en bunke. Fortsätt med nästa skalbit. Rensa de rödgnistrande kärnorna från eventuellt medföljande vita hinnor.

Skala och filea apelsinen, dela filéerna i cm-stora bitar. Pressa apelsinsaften som är kvar i skrovet över linserna.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns. När de svalnat dela dem i något mindre bitar.

Skölj spenaten och torka den.

Skala och skär päronet i klyftor strax innan servering. Droppa citronsaft på dem så de inte mörknar.

Varva nu alla ingredienser på ett stort fat, avsluta med en drös granatäppelkärnor.

Explore posts in the same categories: Huvudrätt, Tillbehör, Vegetariskt

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Svart belugalinssallad med päron, granatäpple och valnötter”

  1. Mikkan Says:

    Detta ser ju helt super ut, spännande smaker!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: