En försmak av bröllopsyran, f’låt, -chokladen

Inte ens här undgår man det stundande prinsessbröllopet.
Cloetta har tagit fram speciella produkter inför evenemanget, med det officiella utseendet, vi fick några prover hemskickade.

Den klassiska Tarragonan har fått ett ansiktslyft på utsidan. I mina ögon är det passande, Tarragonan är min barndoms godaste choklad med de hela hasselnötterna i, den är traditionstyngd, samtidigt som den smakmässigt har hållit när trenderna svängt. Den är fortfarande god. Den nya förpackningen var snygg, bröllopsmönstret kom till sin rätt.

Smakbitarna med bär passade inte oss. Godast var den ljusa chokladen med lingon i. Idén är bra men konceptet kändes inte färdigt. Den mörka chokladen med blåbär funkade inte alls i våra munnar, bara en av fyra gillade den.

Däremot tyckte vi mycket om pralinasken. Det är nog den bästa chokladask vi ätit av de som finns i en vanlig livsmedelsaffärs sortiment. I den lilla asken är det 12 praliner med smak av blåbär, lingon eller rostad hasselnöt. Alla tre kändes moderna och välmakande. Det är värt att  lägga på ett par tior och köpa den istället för blåbär-lingon-varianten.
Tydligen görs bitarna i pralinasken av det Tysklands äldsta chokladfabrik Halloren, medans chokladen i lingon- och  blåbärsbitarna görs i Cloettas egna fabriker i Sverige.
De andra askarna i serien  tillverkas i Finland repektive Österrike, så innehållet skiljer sig åt.

Mellan 50 öre och 1,50 kr av inköpspriset går till Kronprinsessparets bröllopsstiftelse. Det är bra så, men det är  ändå bara i storleksordningen 2-3%. Ska man ha välgörenhet som försäljningargument tycker jag den delen borde höjas.

Annonser
Explore posts in the same categories: Matprat

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “En försmak av bröllopsyran, f’låt, -chokladen”


  1. Vi ska smaka ”finasken” idag, blir lite mer spännande nu när jag läst er recension 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: