Geir Skeiers avtryck i bloggvärlden

Lunchen på Sturehof häromdagen har förstås lämnat avtryck i den digitala världen.

På morgonen hade Geis Skeie hunnit besöka morgonsofforna, både SVT (7:50) och TV4 (19:25).

På fyran lagade han två av rätterna, vars recept hamnade på recept.nu:

Akvavitgravad, sotad lax med sparris och jordärtkocksomelett

Vitchokladdessert med rabarber, jordgubb och basilika

I den ingår också glass och sorbet. Observera tricket att koka med det avskalade av rabarbern i sockerlagen för att får den fina röda färgen. Självklart, bara man kommer på det.

Pappersmedia var där:

Allt om mat gjorde en liten intervju.
Monika Ahlberg som bloggar på Allt om Mats sida var också där.

Ica-kurirens skribent Måns firade 17:e Maj.

Några bloggare:

Omstartade matbloggen Matblogg fick en inbjudan.

Gourmet- och Taffel.se-skribenten Alf Tumble fick intressanta tankar om mat- och spritkombinationer.

Mitt trevliga bordssällskap Anne har skrivit om sina intryck, liksom världens vänligaste Receptomaten som livebloggade. (1, 2, 3, 4, 5).

Den nya trevliga bekanskapen @palace pikar rejält på Twitter genom att antyda att vi undanhåller samtalsämnena för läsarna. Jaha, vad svarar man på det? Jag är inte helt säker på nivån för ironi och sarkasm här, men väljer att tolka det med glimt i ögat. 😉

Som jag ser det stack två teman  ut:

  • Är matbloggare (och andra matintressede) stämningsförstörare som analyserar maten i färg, form, smak, historia och tillagningssätt, istället för att bara vara i stunden och njuta av det sociala mötet  och den goda stämningen? Eller är det ett sätt att fördjupa upplevelsen? Kanske till och med ett sätt att visa respekt för kockens kunskaper?
  • Vinlistor, speciellt långa sådana,  skrämmer resturangbesökare. Istället för att signalera exklusivitet blir budskapet exkluderande – inte samma sak. Gästen tar det den känner igen eller känner sig nästan lurade om den rekommenderade 1200 kr-flaskan inte smakar som flytande guld.
Annonser
Explore posts in the same categories: Matprat

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 kommentarer på “Geir Skeiers avtryck i bloggvärlden”

  1. Anne Says:

    Fint sammanfattat! 🙂

  2. pipopp Says:

    Ja, hoppas det blev rätt. Egentligen är det otroligt att männsikor som aldrig träffats förut babblar på så mycket om allt möligt.;)


  3. Instämmer med Anne och i påföljande svar och hoppas att vi ses snart igen och jag är lite mer ”på” så att säga.

    • pipopp Says:

      Det finns tillfällen när Fantomen lämnar skogarna och går på gatorna som en vanlig man. Vi andra har bra eller dåliga dagar, beroende på omständigheterna. Man måste inte vara på hugget hela tiden.:)

  4. martin palacios Says:

    Själv överväger jag att börja matblogga. Om det är finmat som är moroten.

    Som sagt, fantastiskt sällskap i bra ram.

    Död åt vinlistorna!

    • pipopp Says:

      Men, vänta nu? Finns det finmat? Är inte all mat fin mat, beronde på omgivning, socialt sammanhang och ”nu”? 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: