Grillade ananasspett med passionsfruktskräm

Härliga grilltider! Efteråt vill man kanske ha lite sött. Det här är ett smakrikt och hyfsat nyttigt alternativ, om man nu bryr sig om sånt. I vilket fall som helst åt våra ätare med god aptit. Vilda fantasier framslungades om anansodlingar på tomten, för att kunn äta mer.

Inspriationen kommer från allommat.se som har en vuxnare smaksättning med mörk rom.

Grillade ananasspett
till 4 stora portioner

  • 1 st ananas, ganska liten för en ananas
  • 3 msk sirap
  • 1 st citron, saft och skal

Passionsfruktskräm:

  • 200 g färskost
  • 1/2 dl créme fraiche
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 3 st passionsfrukter, urskrapat fruktkött
  • Skalad, skivad kiwi som dekoration och smak.

Skala och klyfta ananasen i lagom grillbitar. Om mitten är träig, skär bort den. Trä upp bitarna på spett.
Blanda ihop sirap citronskal och -saft. Pensla detta på anansen. Låt stå en stund, förslagsvis medans huvudrätten äts. Grilla ett parminuter, men passa noga: det söta bränns lätt.

Krämen:

Blanda ihop, låt stå svalt. Servera med de nygrillade, varma spetten.

Annonser
Explore posts in the same categories: Efterrätt

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: