Pasta med vermouthgräddiga kammusslor och smörstekta carlipaprikor

I kväll är barnen och jag utan husets herre. Det gör oss absolut ingenting, eftersom den frånvarande också är skaldjursallergiker och vi andra passar på att lyxa till fredagkvällen med kammusslor – de som ibland kallas små pilgrimsmusslor.

Gräddsåsen gjorde rätten väldigt mättande, det blev över till lunch imorgon.

Pasta med vermouthgräddiga kammusslor och smörstekta carlipaprikor

  • 400 gram  frysta kammusslor, tinade
  • 1 stor vårlök, skuren i bitar och skivor
  • 1 msk smör
  • 2 tsk vermouth
  • 1,5 dl  vispgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk  hackad färsk basilika
  • 1 msk  hackad färsk persilja
  • 1 tsk  salt
  • 0,5 tsk  chili flakes
  • 0,5 skal från citron
  • 1 tsk  nymalen peppar
  • 1 msk färsk riven parmesa
  • 2 msk färsk riven grevé
  • 400 g frusna kammusslor, tinade
  • tunn spagetti
  • 6 st carlipaprikor, de ser ut som stora, ljusgröna chilin
  • smör
  • salt

Koka pastan så som man brukar koka pasta.

Dela paprikorna på längden och pilla ut det lilla kärnhus som finns. Stek i smör i stekpanna på medelvärme till de blir läckert brynta. Salta.

Mjukstek det vita av löken i smör på mellanvärme 4-5 minuter. Häll på vermouthen och låt koka in. Häll på grädde, vatten, kryddor och det gröna från löken. Låt koka ihop 8-10 minuter.
Lägg i kammusslorna och låt de bli varma, men koka högst en halv minut.
I med den rivna osten, rör om försiktigt. Severa med nykokt pasta och stekt paprika.

Explore posts in the same categories: Huvudrätt, Pasta och ris

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Pasta med vermouthgräddiga kammusslor och smörstekta carlipaprikor”

  1. Katja Says:

    Hehe, jag det var ju lite lustigt att jag gick till final. Jag vet faktiskt inte. Kollat in de andras rätter som ska ”stekas max en minut på varje sida” ungefär.. Men jag vill ju ändå inte laga det på en spis, tråkigt ju. Mailade just och hörde hur de har tänkt.🙂

    Synd du ska på kalas!

    • pipopp Says:

      Det är lite tråkigt med roliga saker som sammanfaller. Hade gärna varit med på vinägerprovningen ….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: